Panna cotta d'espècies amb orellanes i crumble
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Berta Company
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Lobac dArtur Martínez, Terrassa
- Informació nutricional -Obre
Les orellanes son una fruita dessecada amb una alta concentració en vitamines, minerals, fibra, hidrats de carboni i energia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer la panna cotta:
- 400 ml de nata per muntar
- 60 g de sucre
- 2 fulls de gelatina
- 1 canó de vainilla
- 1/2 branca de canyella
- 2 claus d'espècia
- 2 anissos estrellats
- Per hidratar les orellanes:
- 500 g d'aigua
- 100 g de sucre
- 80 g d'orellanes
- Per al crumble:
- 125 g de mantega
- 150 g de farina
- 100 g de farina d'ametlla
- 100 g de sucre morè
PREPARACIÓ
Per fer la panna cotta, poseu la gelatina en remull en aigua freda, talleu el canó de vainilla longitudinalment, traieu-ne la polpa amb la punta d'un ganivet, i bulliu la nata, en un cassó, juntament amb el sucre i les espècies; la canyella, els claus i l'anís estrellat. Un cop arrenqui el bull, traieu-ho del foc, afegiu-li la gelatina escorreguda, dissoleu-ho bé i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts tapat amb paper film. Seguidament, coleu-ho tot, poseu-ho en una gerreta, aboqueu-ho als gots on ho servireu, i reserveu-los a la nevera durant 5 hores.
Per hidratar les orellanes, bulliu-les en un cassó al foc, amb l'aigua i els 100 grams de sucre, durant uns 10 minuts fins que s'inflin. Després, deixeu-ho tapat amb film fins que es refredi.
Per fer el crumble, en un bol, barregeu manualment la mantega a punt de pomada, les dues farines i el sucre morè. A continuació, cobriu una safata de forn amb paper, estireu-hi per sobre la pasta per fer el crumble i coeu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus uns 15-20 minuts fins que quedi daurat. Un cop tret del forn, trenqueu-lo amb l'ajuda d'una cullera sopera.
I ja per acabar, un cop ha quallat la panna cotta als gots, afegiu-hi les orellanes i el crumble trencat per sobre.
Per hidratar les orellanes, bulliu-les en un cassó al foc, amb l'aigua i els 100 grams de sucre, durant uns 10 minuts fins que s'inflin. Després, deixeu-ho tapat amb film fins que es refredi.
Per fer el crumble, en un bol, barregeu manualment la mantega a punt de pomada, les dues farines i el sucre morè. A continuació, cobriu una safata de forn amb paper, estireu-hi per sobre la pasta per fer el crumble i coeu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus uns 15-20 minuts fins que quedi daurat. Un cop tret del forn, trenqueu-lo amb l'ajuda d'una cullera sopera.
I ja per acabar, un cop ha quallat la panna cotta als gots, afegiu-hi les orellanes i el crumble trencat per sobre.